• Vasalopp för barn är en av programpunkterna när Söderköping anordnar kultur- och sportlovsvecka i slutet på februari. Foto: Privat

Många aktiviteter för lediga ungdomar

Det blir ett brett utbud av aktiviteter i Söderköping vecka 8. Allt från boktips och LAN till luftgevärsskytte, bollspel och vasalopp. Det handlar om kultur- och sportlovet.

Jo, Söderköpings kommun har kompletterat sportlovets namn med kultur. Och det är passande eftersom programmet som kommunen presenterar till vecka 8 innehåller både idrott och kulturella inslag.

– Vårt mål är ett brett utbud, allt från med skapande inom kultur till aktiviteter inom sport. Och vi har gjort som en del kommuner, döpt om sportlovet till kultur- och sportlov, förklarar Marie Landh, verksamhetsansvarig hos Idrott och Fritid i Söderköpings kommun.

Modellflyg är nytt

Det hela tjuvstartar lördag 20 februari och avslutas söndag den 28. Det mesta äger dock rum måndag till fredag. Det är naturligtvis lediga skolelever som till största delen kommer att nyttja det som bjuds men alla åldrar är välkomna, i alla fall till en del i utbudet. Exempelvis till prova-på av skytte, ridning och bågskytte.

– Jag tycker förstås allt i programmet är roligt, påpekar Marie Landh och ger några exempel på aktiviteter:

– Man kan flyga modellflyg i Sporthallen, det är nytt för i år. Det går att testa skidskytte, inte så vanligt kanske. Vidare så ordnar Söderköpings innebandyklubb en prova-på-dag för tjejer som är mellan sex och nio år. Klubben har inget tjejlag och därför så vill man att fler tjejer börjar.

Större utbud

Programmet är späckat och gediget och erbjuder det mesta som sportlovslediga ungdomar kan tänkas vilja göra. Bordtennis, tennis, basket, bio, sångstund, skapande verkstad och FIFA-turnering är några andra exempel på arrangemang.

– Det har tillkommit en del sedan förra året. Utbudet är större och vi har arbetat lite tätare med föreningar för att göra det möjligt. Förra året var det en jämn genomströmning av besökare, men allt kan bli bättre. Vi hoppas på att ännu fler kommer till aktiviteterna i år, fastslår Marie Landh.