• Mäklare från Norrköping och Nyköpings kontor samlades för invigning av Våningen och villan i Norrköping. Foto: Tina Andersson
  • Sänggavlar på rad. Hos inredningsföretaget Care of home kan kunderna köpa specialbeställda möbler. Foto: Tina Andersson
  • Snittblommor förgyller det nyöppnade kontoret. Foto: Tina Andersson

Mäklarfirma tar nytt koncept till Norrköping

Blommor, kryddor och fluffade kuddar har blivit viktiga inslag för att göra ett första intryck hos potentiella köpare vid bostadsaffärer. Det har Våningen och villan tagit fasta på. Nu har den Skånebaserade mäklarfirman tagit med sig sitt koncept till Norrköping.

Redan i slutet på 90-talet såg Malmömäklaren Johan Linde ett behov som ännu inte var uppfyllt på fastighetsmarknaden. Kunden skulle själv få vara med och påverka sin bostadsaffär genom att välja mäklartjänster som skapade mervärde för bostaden.

– Alla bostadsaffärer ser olika ut och varje säljare har olika behov och önskemål kring sina försäljningar. Att sälja sin bostad är något av det största vi gör i livet. Alla våra tilläggstjänster, som vi kallar för våra mervärden, hjälper till att marknadsföra bostaden och underlätta för våra kunder så att de ska få ut det mesta av affären, säger Johan Linde.

Det lilla extra

Utbudet består av fem olika mervärden med marknadsföring på både digitala plattformar och i traditionella tidningsannonser, liksom flyttstädning, homestyling inför försäljningen och kvällsbilder med utökad broschyr. Tillsammans med handplockade fotografer samarbetar man med inredare för att få en annons och ett prospekt med det lilla extra.

– Det låter som en klyscha, men vi vågar gå den extra milen som gör det lilla extra. Och tack vare vårt koncept med skräddasydda tillval är målgruppen bred. Vi är till för alla, säger Johan.

Inget vanligt kontor

Satsningen på homestyling sker i samarbete med den egna in house-stylisten C/o Home och går igen i de nyöppnade lokalerna på Drottninggatan, som andas modern klassisk stil. Det här är inget vanligt mäklarkontor.

Kontoret är det första utanför Skånes gränser. Nyligen öppnade man även ett kontor i Stockholm och man ligger även i startgroparna för ytterligare ett kontor i Nyköping.

– - Malmö har gått igenom samma förvandling som Norrköping är mitt uppe i, med mycket nybyggnation och upprustning av gamla kulturområden, som länkas samman. Det finns en fantastisk potential här, säger Johan.

Åter i Norrköping

Roger Buske, som startar upp verksamheten i Norrköping, har mångårig erfarenhet av fastighetsförsäljning i såväl Norrköping som i storstadsregionerna och utomlands. Efter att ha inlett ett samarbete tillsammans med Johan Linde i Skåne utarbetade de plattformen för ett Norrköpingskontor tillsammans med kompetenta medarbetare. Tillsammans med fem kollegor bemannar han sedan april Norrköpingsfilialen.

– Det råder en stor positiv anda i Norrköping nu med både byggande och företagsetableringar. Det är ingen slump att vi satsar här just nu, säger Roger.

– Nu ser vi fram emot att presentera det här konceptet för Norrköpingsborna, säger Johan.