• Magnus Malm och hans företag Magnentus är med och förskönar innerstaden i Norrköping. Foto: Tommy Pettersson
  • I april är det klart för inflyttning i Tornet. Foto: Tommy Pettersson
  • Här har flera hyresgäster redan flyttat in och snart kommer fler att flytta in i huset bredvid. Foto: Tommy Pettersson

Magnentus förnyar och går mot strömmen

Efter årsskiftet står Magnentus nya tio våningars höga kontorshus klart mitt i M-Kvarteren, i korsningen Hospitalsgatan - Rådstugugatan. Första hyresgäst att flytta in blir Länsförsäkringar Östgöta. Ett företag ser en fortsatt stor efterfrågan och en stor potential i Norrköping. Det är därför man väljer att flytta sitt nuvarande citykontor till det nya huset.

Huset Länsförsäkringar Östgöta flyttar in i kommer att erbjuda en modern och funktionell kontorsmiljö som också präglas av ett genomgående hållbarhetstänk. När man flyttar in får Östgöta tillgång till ett kontor på cirka 1 600 kvadratmeter fördelat på tre plan i det höga huset.

Stora städer och höga hus

Bygget är i full gång och det nya kontoret som uppförs kommer att stå klart i april nästa år och då blir det ytterligare en byggnad som visar att det går att förtäta med pietetsfull omsorg och att det är okej att bygga lite högre hus även i Norrköping.

– Vi är mycket glada att få välkomna Länsförsäkringar Östgöta som hyresgäst i vårt nya hus. Självklart kommer deras starka varumärke att bidra till både husets och platsens attraktivitet.  Det händer mycket i den här delen av innerstaden och vårt miljöklassade hus med sin utmärkande bladmönstrade fasad som kommer att bli en nytolkning av Erik Chamberts mönster vilket kommer att bli ett landmärke i Norrköping stadskärna, berättar Magnus Malm, vd på Magnentus - ett fastighets- och byggföretag som nu satsar friskt. Erik Chambert var en av Sveriges främsta möbelarkitekter och en framstående konstnär samt textilkonstnär. Han hade tidigare en möbelhandel på den tomt där man bygger nu.

 Nya hyresgäster

Magnentus-koncernen har även tecknat ett femårigt hyresavtal med Sweco Sverige AB i den del av kvarteret Tullhuset 10  som man valt att kalla Magnentus Tower. Denna del av fastigheten är under byggnation och kommer att anpassas efter Sweco:s önskemål. Sweco växer i snabb takt och man ser nu fram emot att flytta ihop sina kontor i Norrköping till centrala delen av stadskärnan. Företaget räknar med att kunna flytta in under våren 2017.

–  Magnentus Tower skall miljöcertifieras och ambitionen är högt ställd, miljöbyggnad guld. När fastigheten har nått sin fulla höjd, kommer detta att förändra skylinen i denna del av stadskärnan, säger Magnus Malm på Magnentus.

– Byggnaden kommer bli en 10-våningar hög kontorsfastighet, och vi kan förhoppningsvis inom kort offentliggöra nya spännande etableringar i denna fastighet. Vi har en enorm efterfrågan på kontorslokaler i M-Kvarteren. Vi fortsätter att stärka M-Kvarterens ställning som ett av centrala Norrköpings mest attraktiva affärslägen, där starka varumärken blandas med det bästa av restauranger, caféer, hotell och kvalitetsinriktade butiker i en inspirerande miljö, säger Magnus Malm.

Magnentus startade 1987

Fastigheterna har en totalyta av cirka 80.000 kvadratmeter varav 25.000 kvadratmeter är bostäder och 55.000 m2 kvadratmeter är kontor, butiker och andra näringsställen.

Genom åren har Magnentus fått en rad fina utmärkelser, till exempel Årets fastighetsägare i Sverige 2007 och Årets Företag i Norrköping 2005.