• Det gamla lätt sunkiga Näringslivets hus får nu en rejäl ansiktslyftning. Foto: Tommy Pettersson
  • Reidar Svedahl, Bertil Wosh, Peter Hencz från Holistic och Magnus Malm, vd på Magnentus. Foto: Tommy Pettersson

Magnentus bygger om i centrum

Förtätningen i Norrköpings innerstad pågår för fullt i flera olika kvarter. Nu kommer ytterligare ett objekt fram i stadsplaneprocessen. Denna gång i Kvarteret Tullhuset 10.
Magnentus har precis skrivit hyresavtal med ett par nya företag, Ernst & Young samt Holistic Sweden, som tack vare den snart ombyggda fastighetens läge, stil och funktion, väljer att flytta sina befintliga verksamheter till Norrköping och till denna fastighet.

Nya jobb


Med en av dessa etableringar kommer dessutom ett 30-tal nya arbetstillfällen till Norrköping och företaget räknar med fortsatt expansion framöver. En detaljplanen är klar och en ombyggnad är redan igång. Magnentus kommer att satsa drygt 200 miljoner kronor de närmsta åren i kvarteret.
– Nu förädlar vi ännu en centralt belägen fastighet i Norrköpings stadskärna. 
I kvarteret kommer vi att skapas moderna lokaler för framtidens företag. Det kommer att bli lite kaxigt och modernt med en färgsättning som passar in i kvarteret, säger Magnentus vd Magnus Malm och fortsätter.
– Vi är litet lokalt företag som startade 1987. Vi har rotat oss i de här innerstadskvarteren och kommer att fortsätta med det, berättar Magnus Malm på presskonferens som äger rum på The Lamp Hotel som Magnentus äger.

Angenäma problem


Just nu befinner sig Norrköping inne i en expansionsfas och lider av växtvärk när det gäller byggnation och kommunal service men det är angenäma problem i sammanhanget.
– Norrköping är en jättespännande stad att få vara företagare i i dag. Med det logistikläget vi har så har vi stora fördelar, säger Magnentus vd Magnus Malm, något som kommunalrådet Reidar Svedahl tycker om att höra.
– Vi ska vara lyhörda när företagen vänder sig till oss och på olika sätt tillgodose deras behov, säger Reidar Svedahl.