• 50 703 besökare kom till Bråvalla i år. Foto: Fanny Miles Vänliga hälsningar

Lyckad Bråvalla laddar om

Glädje och sol i tio år till

Dryga 50 000 besökare tog sig till Bråvallas flygfält i helgen som var för att lyssna, njuta och festivalhänga under tredje upplagan av Bråvalla.
Nu har dessutom Norrköpings kommun och FKP Scorpio säkrat festivalens framtid för tio år framöver. Trots årets publiktapp i jämförelse med tidigare år det en nöjd Stefan Papangelis som packar ihop från helgen.
– Det känns riktigt bra att se tillbaka på helgen. Våra inledande två år hade några olika barnsjukdomar som vi åtgärdade till tredje året. Publikdroppet är ingen katastrof. Det finns ingen anledning till att hetsa publiken. Viktigast för oss är att göra en bra festival, säger Upplev Norrköpings vd Stefan Papangelis.

Blandad artistskara

Artistmässigt har blandningen varit som lösgodis. Från hiphop till house till pop till rock till hardcore. Dock en överhängande manlig dominans. Punkarna i KSMB möttes upp för en comeback, Lars Winnerbäck samlade en massiv publik och Robbie Williams gav en storshow. Den senare, Stefan Papangelis egen favorit.
– Jag är ett gigantiskt Robbie Williams fan och har länge velat få honom till Bråvalla så naturligtvis var han höjdpunkten för mig, säger han.

Nause drog

Bland sista dagens publikhav fanns Motalaborna Mahiar Hadzialic, Louise Gerdin och Johanna Huvell som hade helt andra favoriter i artistskaran.
– Norlie och kkv var bäst men Nause var också en av anledningarna till att vi kom, berättar de tre besökarna från gröngräset.

Flera våldtäkter

Sol och bra musik i all ära. Baksidan av festivalen var att flertalet våldtäkter anmälts samt ett stort antal mobilstölder. Poliser som patrullerar och ordningsvakter i varje hörn verkar inte få stopp på bus och övergrepp. En tråkig invändning som tyvärr tar udden av en annars så lyckad festival.

Tio år till

Nu är kontraktet påskrivet hur som hur och Bråvalla festivalen har en plats i åtminstone tio år framöver.