• Luntgatan Girls: Maria Stenström, Anna Lång och katten Ester. Foto: Kajsa Nilsson
  • Casiosynten från 1990-talet spelar en viktig roll i Luntgatan Girls musik. Foto: Kajsa Nilsson

Luntgatan Girls släpper EP

Anna Lång och Maria Stenström har känt varandra sedan de möttes på Popkollo i Hultsfred som tolvåringar. De hänger ihop än idag och kallar sig Luntgatan Girls. Namnet är efter gatan som de har sin gemensamma lägenhet på.

För ett par veckor sedan släppte de sin EP Vakna Somna Vakna som innehåller fyra låtar skrivna och inspelade hemma på Luntgatan. De kallar sig gärna politiska och textförfattaren Anna Lång skriver om saker ur sitt eget liv, gärna med en feministisk vinkel.

– Vi vill förändra patriarkala strukturer och normer, berättar Maria, och Anna fyller i:

– Om alla går ihop och arbetar mot samma mål tror vi att det går. Vi vill vara politiska och de låtar som vi har gjort är feministiska.

Gör allt ihop

Båda tjejerna kommer från Hultsfred och har spelat tillsammans i rockbandet Detonic Bang. Bandet gjorde sin sista spelning på den sista upplagan av Rockpartys Hultsfredsfestival, efter det flyttade Anna och Maria till Norrköping för att plugga på universitetet.

– Vi gör typ allt tillsammans. Vi har samma umgängeskrets och bor tillsammans, säger Anna. I lägenheten bor även den gemensamma katten Ester.

Kvinnodagsspelning

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen och då kommer Luntgatan Girls att göra en spelning på Arbetets museum. Senare under kvällen kommer de agera DJ:s på Pop Orange, en roll som Norrköpings klubbintresserade kanske är mer vana att se dem i. Hittills har de hunnit med att spela skivor på Karateklubben, Djungelklubben och Saliga Munken. I somras hade de en egen popklubb på K7.