• På Trädgår´n finns mat som passar de flesta smaklökar och ölsorter från svenska mikrobryggerier. Foto: Emma Garzon

Lummig oas förgyller sommarkvällarna

Gömd mellan färggranna huskroppar uppenbarar sig Trädgår´n – en välbesökt uteservering mitt i stan. Möt upp nära och kära för en bit mat, färggranna drinkar och skön musik.

– Människor i alla åldrar kommer hit, allt frånyngre som vill förfesta till äldre som vill äta middag, berättar Melek Ertas, driftansvarig. 

Menyn passar de flesta – här finns allt från vegetarisk plocktallrik och sallader till burgare och svingod gris. Hamburgaren, gjord på grovmalen högrev och bringa, är utan tvekan populärast bland gästerna.

Dj och jazzband

När det kommer till dryck finns det alltid några ölsorter från svenska mikrobryggerier, vilket är i ropet just nu. De som jobbar i baren svänger ihop en hel del drinkar, framför allt sommarklassikern mojito, och det går även att önska just sin favoritdrink. För att maxa stämningen spelar en dj på kvällarna.

– Dj:n spelar gott och blandat, men musiken är ofta somrig, svängig och glad.

I slutet av juni gästades Trädgår´n av ett jazzband och Melek Ertas hoppas att bandet kommer hit fler tillfällen i sommar.

Markiser skyddar mot regn

Då Trädgår´n är en uteservering är det bara öppet under sommaren. För att gästerna ska kunna besöka stället regniga dagar finns två stora markiser som ger tak över huvudet till 120 personer. Totalt finns 250 sittplatser bland blommor och gröna blad.