• Segraren i halvmarathon blev Markus Grönros från Tjalve.
  • Familjen Dahlberg med pappa Tobias och barnen Ebba, Isabella, Laban och Fria.
  • I familjen Padilla sprang dottern Cornelia sitt andra knattelopp för i år.
  • Alice Magnell Millan dela Oliva vann knatteloppet i årets upplaga tävlingen.

Löptävling för hela familjen

Runt 500 personer anmälde sig till de olika friidrottstävlingar som ägde rum i Lindöhamnen i lördags inom ramen för ”Bråviksloppet”.

Bråviksloppet gick längs Bråvikens vackra strand och vände i Aborreberg i Lindö där man kunde njuta av en solig och varm dag med klar blå himmel. Där fanns de olika löpdistanser och kategorier, alltså, 5, 10 och 21 kilometer. Dessutom ingick ett knattelopp på 1,2 kilometer och en 5 kilometers stavgång som den sista deltävlingen.

– Vi ville skapa en fest där hela familjen fick delta, berättar Christian Johnson, en av arrangörerna av tävlingen.

Fjärde gången

I år gick den fjärde upplagan av Bråviksloppet av stapeln och loppet som arrangerades av friidrottsföreningen Norrköpings Triathlon tillsammans med sportföretaget Imorn.

– Vi saknade en tävling på hösten för hela familjen där det fanns lopp bara för damer och herrar. Därför skapade vi en löparfest där hela familjen kunde vara med och idrotta samt ha en rolig dag tillsammans. Nu är det fjärde året och vi tycker att det är jättekul, förklarar tävlingsledaren Christian Johnson och berättar att man skänker 10 procent av alla intäkter till barncancerfonden som är en viktig del av det arrangemanget.

Knattar deltog

Bland deltagande familjer deltog projektledaren, Tobias Dalhberg, som tog med sig sina fyra barn till knattetävlingen. Äldste barnet, sonen Laban kom tvåa på barnloppet och var med och sprang även 5 kilometers löpbanan.

På plats fanns även familjen Badilla, där dottern Cornelia skulle springa sitt andra knattelopp i år.

– Hon kommer att göra bra ifrån sig den här gången, säger mamma Jeanette.

Slutligen ville arrangörerna uppmana Norrköpingsborna med följande ord inför nästa års tävling vid Bråviken:

– Varmt välkomna 2015 på en riktigt härlig löparfest då vi firar femårs jubileum. Det kommer att bli dunder- och brakföretställning där vi kommer att ha jättekul, säger Christian Johnson.

– Det vore dumt att missa den här chansen nästa år. Det kommer att höras ryktet i stan om att denna är en kanontävling, avslutar Fredrik Adolfsson som är en av arrangörerna tillsammans med Christian Johnson.