• Tillsammans med Christian Johnson Lindblad stod Fredrik Adolfsson som arrangör av Bråviksloppet.
  • Evelina Norén Hult och Hanna Lindahl är tio år gamla och klarade knatteloppet galant.
  • Anneli Petersson har tidigare sprungit Stadsloppet och på Bråviksloppet hade hon med sig döttrarna Ida och Moa, tre och sex år gamla.
  • Det gick undan för knattarna när startskottet ljöd.

Löparfest i Lindö under Bråviksloppet

I helgen gick tredje upplagan av Bråviksloppet av stapeln och ungefär 600 tappra deltagare hade tagit sig till det natursköna området i Lindö där tävlingen hölls.

Nytt för i år är att distanserna 10 och 21 kilometer har blivit kontrollmätta, vilket i sammanhanget ses som en kvalitetsstämpel.

- När banan är kontrollmätt kan resultaten användas om det skulle bli svenskt rekord till exempel, förklarar Fredrik Adolfsson från Norrköping Triathlon som står bakom Bråviksloppet.

Dubbelt så många

Föreningen bildades för fyra år sedan och har arrangerat Bråviksloppet två gånger tidigare.

– Vi har ökat för varje år. Förra året var det bara 250 deltagare och nu är det 600, det är mer än dubbelt så många, säger han.

Hela familjen

För den löpintresserade finns många lopp att springa i Norrköping; trots det tycker Fredrik Adolfsson att Bråviksloppet behövs.

– Många av de lopp som finns riktar sig bara till en målgrupp. Vi vill arrangera ett lopp där hela familjen kan vara med, förklarar han och hänvisar till att de har såväl halvmara som knattelopp.

Knatteloppet är till för barn i åldrarna 5-11 år och är en kilometer långt. Nästa distans är fem kilometer, antingen att springa eller att gå stavgång.

Triathlon nästa

Den relativt nystartade triathlonföreningen har inte hunnit ha någon egen triathlontävling ännu, det ska förhoppningsvis bli verklighet nästa år.

– Vi vill gärna få hit en tävling, men den ska vi i så fall ha i juli, säger Fredrik Adolfsson.