• Rogerio Silva och Shanga Aziz från Finspångkom tvåa i Europamästerskapet i Ung Företagsamhet.

Locker room talk

Näst bästa UF-företaget i Europa

Det svenska UF-företaget från Östergötland, "Locker room talk" vann silver under det 28:e Europamästerskapet i Ung Företagsamhet i Bryssel.

Affärsidén fick Rogerio Silva och Shanga Aziz från Finspång att vinna SM-guld i Ung Företagsamhet 2017 och nu har de alltså hamnat på andra plats i Europa.

Snack i omklädningsrummen

Europamästerskapet kan ses som en internationell final i de nationella tävlingarna som har pågått under året. Hela 200 studenter i 30 olika lag från 35 olika länder tävlade i ungt entreprenörskap i Belgien i början av juli.

Locker room talks monter är gjort som ett omklädningsrum med bänkar, plåtskåp, klotter och ett par VR-glasögon. Genom dem förflyttades tittaren till ett riktigt omklädningsrum och fick höra och se pojkar i 12-årsåldern tala om varandra och tjejer i termer som hora och bögjävel.

– Det känns fantastiskt att vara det näst bästa UF-företaget i Europa, säger Shanga Aziz, kommunikatör i Locker room talk UF och fortsätter.

–Att arbeta med jämställdhet står i alla sportklubbars värdegrund, men de har sällan några verktyg att arbeta med det på riktigt. Vi förser lagen med verktyg och det nappade Riksidrottsförbundet på som vi i dag samarbetar med.

– Det är lätt att prata om hur det snackas i omklädningsrummet men det blir obehagligt att höra hur det låter på riktigt, säger Rogerio Silva frånLocker room talk UF som tillsammans med Shanga Aziz vill få till ett justare snack i omklädningsrummen genom föreläsningar om jämställdhet för unga idrottande pojkar vill

Förstapriset gick till Estland

Förutom andraplatsen vann Locker room taalk även Facebook Best Social Media Marketing Campaign Award och Shanga Aziz fick Alumni Leadership Award från partnern AXA.

– Shanga och Rogerio har kommit fantastiskt långt på kort tid via sitt UF-företag. De har lyckats dra nytta av kontakter och nätverk och är ett föredöme för övriga Europa. Jag är så stolt över dem, säger Anna Skiöldebrand Berg, vice vd Ung Företagsamhet Sverige.