• Jolla och Gebro Togan vill locka Norrköpingsborna ut i parkerna med sin picknickfika. Foto: Tina Andersson
  • Innehållet i picknickpåsen väljer man själv. Foto: Tina Andersson

Lockar Norrköpingsborna till parker med picknickfika

Årets picknicksäsong är i antågande. Nu slår chokladmakarna Jolla och Gebro Togan ett slag för Norrköpings parker och erbjuder sina gäster att ta med en fika ut i något av stadens alla sköna grönområden.

– Det ska vara enkelt att kunna ta med sig en enklare måltid eller fika och samtidigt uppleva en av Norrköpings fina parker, säger Gebro Togan en av chokladmakarna bakom Jolla.

Efter idén, som kom från makarna Togan, har ett koncept arbetats fram tillsammans med kommunikationsbyrån Komplus. Allt från butiken och kaféets ordinarie utbud går att ta med sig. Smoothies, salladsmackor, glass eller kaffe, allt efter egen smak, packas ner i picknickvänliga förpackningar och i en påse som är lätt att ta med.

Karta över parker

Med sig får kunden också en karta över stadens närliggande grönområden.

– Man ska inte behöva sätta sig i bilen och åka iväg utanför staden. Det finns fina grönområden inom tio minuters promenad, som längst, säger Gebro.

Parkerna är uppdelade efter olika målgrupper. Fyra olika teman finns utmärkta och guidar paren till den romantiska parken, barnfamiljen till den barnvänliga, kulturälskarna till sin och affärsluncharna till parken som är bäst lämpad för just dem.

– Ska man ha en affärslunch vill man kanske välja en lugnare park, säger Gebro.

Något nytt

Jolla är först ut med konceptet i Norrköping och hoppas kunna locka både ortsbor och turister i sommar.

– Turister letar ofta upp någonting unikt att prova på. Jag tror att vi har lyckats paketera våra nischade produkter på ett bra sätt.

Det enda som kan sätta käppar i hjulet är den nyckfulla svenska sommaren.

– Ja, vi hoppas att vädret är med oss och att många vill ta med sig picknickfikan ut i våra parker, säger Gebro.