• Caroline Johansson från Rejmes och Kamala Jonsson är båda delaktiga i Ljusare Jul. Foto: Privat

Ljusare Jul för tredje gången

Inför julen samarbetar Best Western Princess Hotel och Rejmes ihop med insamlingen Ljusare Jul. Tanken är att människor ska skänka presenter som senare lämnas vidare till personer med knappa ekonomiska medel så att även de kan fira jul med presenter.

Julklapparna som kommer in till hotellet är nya, inslagna och väl i hotellreceptionen så får den som lämnar sin julklapp en talong som man fäster på julklappen. På talongen skriver man vilken ålder julklappen riktar sig till och vad det ligger i paketet. Detta för att det ska bli enklare att sortera klapparna så att de vet vilken organisation som ska ha vad. Förra året var Kvinnojouren, KFUM Norrköping, Svenska Kyrkan, Frälsningsarmén och Vrinnevisjukhuset med och delade på julklapparna.

Skriva önskelista

I år anordnas Ljusare Jul för tredje året i rad, vilket gläder initiativtagarna.

– Det är väldigt givande. Det är viktigt för oss som lokalt företag att få hjälpa till och göra skillnad i den stad vi alla lever och verkar i. Det är ett härligt projekt att arbeta med därför att vi får bevittna det fina och magiska med julen från första parkett. Många människor engagerar sig genom att bland annat skriva ut önskelistan och sätta upp den i personalrummet, föräldrar kommer med sina barn och låter barnen lägga julklappar under granen till andra barn, säger Caroline Johansson på Rejmes som är med och stöttar insamlingen för tredje gången.

Glöm inte ungdomarna

– Vi driver Ljusare Jul efter devisen "alla kan göra något" och har genom att utgå från vår egen verksamhet hittat ett projekt som vi vill driva lokalt för att ge något litet tillbaka till samhället, säger Kamala Jonsson från Best Western Princess Hotel.

Ljusare Jul pågår i Norrköping mellan 7 och 21 december och presenterna kommer att överlämnas löpande. Om de får önska så skulle de gärna vilja få in lite mer saker till ungdomar mellan 12-18 år då de har märkt att ungdomarna lätt glöms bort. Uppskattningsvis så är 70 procent av julklapparna som lämnas in riktade till små barn mellan tre och åtta år. De säger att exempelvis presentkort, träningsutrustning, hygienartiklar eller matchbiljetter till olika sportevenemang skulle vara passande.