• Det aktuella kvarteret Krogen är beläget vid gamla Karl Johanskolan på Nordantill. Foto: Kajsa Nilsson
  • Botryggs vd Michael Cocozza går före och bygger i Norrköping. Foto: Tommy Pettersson

Linköpingsföretag bygger i Norrköping

Flera byggherrar från Norrköping med Fredrik Lundberg och Henry Ståhl i spetsen har sedan länge insett värdet i att bygga i Norrköpings ”Tvillingstad” Linköping.

Men nu inser även Linköpingsföretaget Botrygg det omvända förhållandet med Norköping och sätter igång med att bygga i Norrköping. Botrygg med vd Michael Cozza i spetsen kommer nu att bygga totalt 130 lägenheter i området, var av de första 75 påbörjas i veckan.

Det aktuella kvarteret Krogen är beläget vid gamla Karl Johanskolan på Nordantill granne med Folkparken. Med närhet till såväl park, träningsspår, restauranger, mataffärer och resecentrum är läget attraktivt.

Även gruppbostäder

Totalt planeras det för tre typer av boende, hyreslägenheter, bostadsrätter samt gruppboenden. 18 gruppbostäder ska byggas i en av trappuppgångarna och där kommer det även finnas gemensamhetsytor och personalrum. I två av trappuppgångarna ska det vara hyreslägenheter och i en av trappuppgångarna bostadsrätter.

I måndags togs första spadtaget av representanter från kommunen och det aktuella byggföretaget och beräknat inflyttningsdatum är våren 2015.