• Nilofaar Mossavarrahmani, och Systern Gohar Mosavarrahmani. Foto: Leif Larsson

Linköping och Norrköpingsdeltagare

Tävlade framgångsrikt i frisbee VM

Frisbee VM 2017 är över för denna gång och deltagare från både Linköping och Norrköping kämpade till sig ett flertal medaljer hem till Sverige. Norrköping kom med en stark trupp till mästerskapen och man kammade också hem många medaljer.
Världsmästerskapet avgjordes mellan den 24 och 29 juli i Basingstoke ett par mil utanför London men nu är medaljörerna hemma igen i Östergötland.

Sporten växer

Anton Kappling från Linköpingsföreningen KFUM tog hem en guldmedalj i grenen Discathon i seniorklassen. Men mest glad var han nog över att han placerade sig på en bronsplats i den sammanlagda allroundtävlingen. Allroundgrenen är den mest prestigefyllda kampen i mästerskapen och nu siktar Kappling ännu högre till nästa världsmästerskap som arrangeras 2019.
– Konkurrensen är hård och det är ett tiotal lände som tävlar vartannat år i världsmästerskapen. Inför den sammanlagda allroundtävlingen var jag inte högst rankad och jag hade den sämsta tiden av alla som var med i finalen så jag är jättenöjd med tredjeplatsen, berättar Anton Kappling som har en tävling kvar i Kalmar innan säsongen är över. Anton var med i mästerskapen redan 2015. Han deltog då i juniorklassen i tävlingen som gick i Norrköping.

Fler framgångar

Blott fjortonårige Edvin Almqvist tog två guldmedaljer i juniorklassen. Vad månde det bliva av denne yngling?  Anders Johnsson som tävlar för LUFS (Linköpings Unika Frisbee disc Sällskap) kom femma i Double Disc Court och Jonathan Brandtberg också han från Linköping kom sexa i Discathon.

Norrköpings framgångar

 Norrköping kom med en stark trupp till mästerskapen och man kammade också hem många medaljer. Niloofar Mosavar Rahmani från KFUM Norrköping frisbeeklubb var en av de tio som Norrköping skickade till England i år.  Systern Gohar Mosavarrahmani från samma klubb tävlade också i VM. VM avgjordes i Norrköping 2013 och 2015 och Niloofar plockade då åt sig guld i både enskilda grenar och i sjukampen där alla grenar räknas ihop. I år vann Niloofar guld i längd med hela 124 meter och blev två i allround klassen.
Norrköpingsbon Annelie André knep guldet i Self Caught Flight och Frida Högberg från KFUM Norrköping placerade sig högst upp på pallen i grenen Discathon. Niklas Niva försvarade även han KFUM Norrköpings färger och kom etta i Discaton.