• En typisk sallad som serveras på Lingon Food and Friends. Foto: Max Elofsson
  • Toasten med pommes frites till. Foto: Max Elofsson

Lingonfabriken utökar

Mitt emot gallerian Linden har Lingon Food and Friends öppnat sin andra restaurang i Norrköping. Här ligger fokus på att servera goda hamburgare, pizza, pasta och sallader.

Inne i centrala Norrköping har Lingonfabriken varit etablerade ett tag. Husmanskost har varit deras huvudområde på menyn, men alldeles nyligen har de valt att utöka och öppna en ny restaurang. Namnet på den nya restaurangen är Lingon Food and Friends och här serveras det mest fin fast casual dining som Tony, som driver stället, skulle säga.

– Vi har fått bra beröm för våra hamburgare framför allt. Det är många som har sagt att de är saftiga och då blir man stolt, säger han.

Nå ny målgrupp

Tanken med den nya restaurangen var att bredda utbudet för att nå en ny målgrupp och att kunna erbjuda goda burgare under lunchtid. Här är det endast drop-in som gäller.

Vad det gäller starten så säger han att det har gått bättre än förväntat, trots att han hade en känsla av att det skulle gå bra.

– Maten här har blivit en snackis och personer som har varit här tar med sig sina vänner hit gången efter och då får fler och fler upp ögonen för oss och det är jätteroligt, säger Tony som har nästan 20 års erfarenhet av att driva restaurang.

Ligger för centralt

Än så länge har hamburgaren Cheeze & bacon sålt bäst. Men uppstickaren som Tony tycker har sålt bättre än vad han trodde är Patty Melt som är en hamburgare mellan två toastbröd med pommes frites till.

Vad det gäller lokalen så kan man inte ligga mycket mer centralt. Enligt Tony är det nästan på gränsen att vara för centralt beläget, eftersom folk vill sitta ner i lugn och ro.

Fördelen som han ser med att driva två restauranger är att han kan alternera mellan dem. Just nu befinner han sig mestadels på den nya.