• Nu finns möjligheten att skänka pengar bara ett par knapptryck bort. Foto: Kajsa Nilsson

Lättare att skänka pengar med Pennybridge

Förra veckan öppnade Pennybridge upp sin betatjänst som ska underlätta vid ekonomiska bidrag till välgörenhetsorganisationer. Företaget har kontor i Örebro, Halmstad och Norrköping.

Pennybridge bolagiserades i september 2012 och som grundare och vd står Daniel Bergqvist. Han sedan tidigare förflutet som ansvarig för Hela Människan i Örebro.

– Jag arbetade inom den ideella verksamheten Hela Människan i åtta och nu senast har jag arbetat i några år som affärsområdeschef på ett utbildningsföretag. Det är kul att kunna förena mina erfarenheter inom Pennybridge, säger han.

Som Spotify

I tjänsten får användarna registrera vilken summa de vill ska dras från bankkontot varje månad, sedan får de själva fördela pengarna procentuellt över olika organisationer. I dagsläget är cirka 30 organisationer med, både med och utan 90-konto.

– Det fungerar lite som Spotify. Man får plocka ihop ändamål som man vill stötta, likt Spotifys spellistor. Vi har redan fått ett antal registrerade användare sedan vi släppte betaversionen, säger han när vi hörs några dagar efter lanseringen.

Snart USA

Om allt går som det ska kommer Pennybridge även etableras i USA.

– Vi har varit över vid två tillfällen och skrivit avtal med organisationer, bland annat vill Ronald McDonalds barnfond vara med, berättar Daniel Bergqvist och tillägger att de förhoppningsvis kan etablera verksamheten i USA under 2014.