• Vanessa Karagöl har för första gången deltagit i ett landslagsläger för tjejer i hennes åldersgrupp. Till vardags spelar hon i IFK Norrköping. Foto: Max Elofsson

Landslaget nästa för Vanessa

Fotbollstalangen Vanessa Karagöl deltog i mitten av november på ett landslagsläger. Hon blev kallad av förbundskaptenen Katarina Dunder Larsson och inför lägret i Växjö är hon förväntansfull.

15-åriga Vanessa Karagöl har spelat fotboll sedan hon var åtta år. Nu sju år senare får hon för första gången vara med på ett landslagsläger och träna med några av de bästa tjejerna i sin åldersgrupp.

Hon kom till IFK Norrköping förra hösten och har gjort bra ifrån sig genom att hamna på en andraplats i skytteligan i division 2 Östergötland. Dessutom har hon debuterat i A-laget.

– Jag blev chockad när jag fick frågan om jag ville vara med på lägret, säger Vanessa Karagöl.

Hade förhoppningar

I slutet av oktober spelades SM-slutspel i Sandviken och som den forward hon är så gjorde hon också några mål. Landslagsrepresentanter som var på plats fick förmodligen upp ett extra öga för Vanessa och såg hennes möjligheter att utvecklas som fotbollsspelare. Därför har hon nu getts chansen att medverka på U15-landslaget träningsläger.

Hon åkte fredagen den 11 november och sedan pågick det till och med tisdagen veckan därpå.

– Det känns bra och roligt att ha fått den här chansen. Jag hade lite förhoppningar om det men man visste ju inte säkert, säger hon.

Totalt var de drygt 30 personer som deltog på landslagslägret.

Träna med andra

Det som hon tycker är roligast med att spela fotboll är att umgås med alla lagkamraterna och att spela match. Det har alltid varit fotboll för henne, alltså har hon inte provat sig fram mellan olika sporter utan hon visste direkt att det var det hon ville hålla på med.

Från IFK Norrköping var det endast Vanessa som deltog. Något som hon tyckte skulle bli spännande inför lägret var att få träna med helt andra spelare och ledare och därmed se om andra lag har tränat på olika sätt.

– Att just jag av alla i min åldersklass har lyckats känns jättebra, säger Vanessa Karagöl.

Långsiktiga mål för framtiden är att få spela med A-laget i IFK Norrköping och gärna få bli en landslagsspelare. Hon vill också rikta ett stort tack till alla sina tränare och medspelare som har stöttat henne och hjälpt henne att utvecklas som spelare.