• Marie Morell som varit med under åtta år är glad över betyget från Dagens Medicin. Foto: Tommy Pettersson

Landets bästa universitetssjukhus

Universitetssjukhuset i Linköping har av tidningen Dagens Medicin utsetts till Bästa universitetssjukhus 2014. Det är tredje året som Dagens Medicin utser Sveriges bästa sjukhus och andra gången som US i Linköping hamnar på första plats.
Även Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Lasarettet i Motala finns högt upp i kategorierna; bästa länssjukhus respektive bästa länsdelssjukhus.

Östergötlands sjukhus i Sverigetopp

Dagens Medicin offentliggjorde sin rankning av Sveriges sjukhus under gårdagen och där ligger alla sjukhus i Östergötland ligger i topp i rankingen. Universitetssjukhuset i Linköping rankas nummer ett i sin klass, Vrinnevisjukhuset i Norrköping är nummer två i sin klass och Lasarettet i Motala är nummer tre i sin klass.
–Östergötland har en sjukvård som vi ska vara mycket stolta över. Detta är resultatet av ett långsiktigt arbete från framför allt våra medarbetare, men också av politika beslut. 
Under de åtta år som vi moderater var med i ledningen av Landstinget i Östergötland hade vi stort fokus på att lyfta våra sjukhus då väntetiderna var långa och självkänslan var låg. 
Det är ett långsiktigt och omfattande arbete som har gjort att Östergötland nu ligger i toppen, säger Marie Morell, 2:e vice ordförande i regionsstyrelsen.
– Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare och chefer som gjort ett oerhört bra arbete.
 Det är viktigt för alla att våra sjukhus kan ge en bra vård med hög tillgänglighet, 
god kvalitet och stor delaktighet, säger Marie Morell vidare.