Kvinnor vill in i styrelserna

100-listan har fyllts på med 14 nya namn. På den växande listan samlas några av regionens skarpaste och mest kompetenta styrelsekvinnor. Nu består listan av sammanlagt 58 kvinnor, men det finns plats för många fler.

Det första fröet såddes för elva år sedan då Eva Jaldeland tillsammans med en grupp andra personer konstaterade att det fanns för få kvinnor i regionens styrelser. För ett och ett halvt år sedan fick de ett nytt uppvaknande och såg denna gång till att göra någonting åt situationen. De kallar sig Q-gruppen.

– Vi kan inte bara sitta på läktaren. Vi måste synliggöra kvinnorna så att fler efterfrågar dem. Vi behövde en lista att visa upp, säger Eva Jaldeland. Gruppen fick en undersökning bekostad där deras tankar bekräftades och sedan fortsatte arbetet med att synliggöra kompetenta kvinnor.

Minst 100 namn

Östsvenska Handelskammaren blev intresserade och började samarbeta med Q-gruppen som under våren 2015 presenterade att de skulle skapa 100-listan med namn på kvinnor som vill in i nya styrelser. Trots namnet på listan sätts ingen begränsning vid 100 namn, målet är att det ska vara minst 100 namn.

– Det är fantastiskt att Östsvenska handelskammaren satsar pengar på en intern och en extern projektledare för 100-listan, säger Eva Jaldeland som själv är den externa projektledaren med erfarenhet som tidigare ägare av rekryteringsföretaget Cojn. Nu är hon managementkonsult på företaget Extema.

Andra versionen

I höstas publicerades den första versionen av listan, med 44 namn. Den 29 februari i år kom nästa version där listan fått 14 nya namn. Det ställs tuffa krav på de kvinnor som tar sig in på 100-listan.

– För att få en plats på listan måste man ha genomgått en styrelseutbildning samt ha tre års erfarenhet som extern ledamot i en bolagsstyrelse, förklarar Eva Jaldeland och tillägger att det direkt blev stort tryck med många nominerade kvinnor.

– Vi har i dag 200 kvinnor som väntar på att få komma med, men som kanske inte har styrelseutbildning. Vi vill ta hand om dem också, säger hon.

Uppföljning i höst

I höst kommer det göras en uppföljning på den undersökning som genomfördes under förra året – med förhoppning om att arbetet resulterat i att de östgötska styrelserna fått fler kvinnliga medlemmar.

– Vi hoppas slippa kvotering. Med fokus och lobbying får vi fram kvinnor till styrelserna, avslutar Eva Jaldeland.

Fakta 100-listan

Består av namn på kompetenta kvinnor i regionen som vill få nya styrelseuppdrag.

Första listan presenterades i höstas, nyligen kom en uppdatering.

Man kan nominera sig själv eller någon annan via Östsvenska handelskammarens hemsida.

Vi kan inte bara sitta på läktaren. Vi måste synliggöra kvinnorna så att fler efterfrågar dem.