• För att fira sina 40 år på tronen är kungen ute på en resa för att besöka alla län. Förra veckan var det Östergötlands tur.
  • Drottningen log och verkade vara på toppenhumör under hela besöket.
  • Jesper satt och väntade på att kungaparet skulle passera.
  • Delar av fadderiet Hovet var på plats för att hälsa kungaparet välkomna till Norrköping.
  • Under promenaden genom Norrköping kom kungen fram till Ingela Gullstrand för att prata om hennes två hundar.

Kungen på snabbvisit i Norrköping

Under kungaparets besök i Östergötland gjordes ett uppskattat besök i Norrköping. Många invånare hade letat sig ut på gatorna för att vifta med den svenska flaggan. Det intensiva besöket hade stort fokus på universitetet men även andra delar av staden visades upp för kungligheterna.

Vid halv tio anlände kungaparet med buss till campus och första stoppet på resan var Printed Electronics Arena där 3D-skrivaren visades upp. Utanför entrén till lokalen stod overallklädda studenter på rad för att hälsa kungligheterna välkomna till universitetet. En utav studenterna var universitetets egen kung, Richard Follstedt från fadderiet Hovet vid Filosofiska fakulteten.

– Både kungen och drottningen kom fram och hälsade på mig, det kändes lite pirrigt men det var kul att träffa sina jämlikar, skojar han efter besöket.

Hundmöte

Efter att ha fått en genomgång av universitetet och Printed Electronics Arena väntade en promenad genom Industrilandskapet där norrköpingsborna glatt hälsade på kungen och drottningen. En som fick extra uppmärksamhet var Nyföretagarcentrums rådgivare Ingela Gullstrand.

– Kungen kom fram till mig och frågade frågor om mina hundar, han undrade vad de hette, berättar hon. Vanligtvis brukar Ingela Gullstrand hålla till i Strykbrädan men tog tillfället i akt att ta med de två yorkshireterrierna Tuva och Doris för att få en skymt av kungen.

Känns fantastiskt

Samma dag som kungaparet var på besök i Östergötland offentliggjordes det att prinsessan Madeleine och hennes make väntar barn, vilket såklart fick stor uppmärksamhet i media samma vecka. Drottningen kommenterade nyheten:

– Det känns fantastiskt, log hon mot fotograferna i pressfållan vid Södertull.

Efter besöket i Norrköping åkte kungaparet till Åtvidaberg, Vadstena samt Linköping innan de återvände hem till Stockholm igen.