• Kulturskolechef Hans Eriksson i nya korridorer. Foto: Fanny Miles
  • Kulturskolan fräschar upp. Foto: Fanny Miles

Kulturskolan flyttar in

Kulturskolan har hittat hem. Den 3 november öppnar verksamheten upp igen, denna gång på nya adressen Fotbollsgatan 2. Här låg tidigare Viktoriaskolan men efter år av tomma lokaler fylls nu korridorerna av röster från mellanstadieelever från Ektorpsringen och kreativitet från Kulturskolan. –Det känns jättebra att nu ha en samlad verksamhet. Vi i personalgruppen träffas oftare och har lättare för att samverka, säger Hans Eriksson, kulturskolechef.

Kursen inom film- och animation blir dock kvar på Cnema medan övrig verksamhet flyttar in på Fotbollsgatan. Tidigare var Kulturskolan utspridd på fem olika adresser i Norrköping och det senaste året har de huserat i tillfälliga lokaler i väntan på nya.

–Vårt nya läge är jättebra och jag tycker nog att vi håller till rätt så centralt fortfarande. Skönt för föräldrar som lämnar av barnen med bil då det är lättare att stanna till utanför skolan här, än det var inne i centrum, säger Hans Eriksson.

Kungsgård tar över

I de gamla lokalerna i stan håller Kungsgårdsgymnasiet till. 1600 elever tas om hand av Kulturskolan inom verksamheter såsom musik - instrumentalt och sång, bild och form, teater och drama, slöjd, rytmik, film och animation.

En kulturring

Eftersom att Ektorpsringens kulturprofil med estetisk inriktning finns i huset kommer ett samarbete med Kulturskolan att vara givet. Flytten gick under höstlovet så ordinarie verksamhet drog igång som vanligt i måndags.

– Vi passade på att flytta under höstlovet så att verksamheten inte skulle påverkas så mycket. Men nu är vi på plats och kan börja igen, påpekar Hans Eriksson. Samarbetet med Ektorpsringen skapar nya Kulturringen och med Idrottsparken in på knuten blir det ett nytt och i allra högsta grad, levande kulturkvarter.