Krönika vecka 27

Nu är sommaren här igen och Norrköpings-Magazinet ger ut sin sommarbilaga. Tidningen gör ett uppehåll på fem veckor och är därefter redo att börja arbeta inför höstens första nummer som kommer den 13-14 augusti.

Bråvallafestivalen

Det har onekligen varit en händelserik vår och tidningen har haft fullt sjå med att skildra det pärlband av stora arrangemang, intressanta personer och spännande skeenden i det politiska livet.

Våren 2014 får inte bli ihågkommen för de omfattande varsel som lades utan hellre för den omställningsvilja och optimism som finns hos norrköpingsborna. De kommunalpolitiska representanterna i fullmäktige oavsett politisk färg har haft förmågan att tänka nytt och inte gräva ned sig i företagsnedläggningar.

Nyligen har Bråvallafestivalen avslutats och den är ett, visserligen säsongsbundet, exempel på nytänk i Norrköping. Fick nyligen frågan om inte Linköping skulle kunna ha hyst FKP Scorpios jättelika arrangemang. Svaret blir givet. Det är ju Norrköping, och ingen annan kommun, som har haft 56 071 glada festivalbesökare hos sig denna sommar. Trots regn och åska har kommunen, FKP Scorpio och övriga samverkanspartners genomfört ett fantastiskt arrangemang.

Harry Potter osv

Norrköpingssommaren har onekligen börjat bra men sommaren är inte slut i regionen i och med denna stora kraftsamling som genomförts på Bråvalla. Det finns inte tillräckligt med tecken för att berätta allt men här kommer ett axplock.

Harry Potter-utställningen på Nya Parken fortsätter fram till september.

Konserter i Knäppingsborg arrangeras hela sommaren.

Lasse-Majas detektivbyrå i Söderköping spelar sin sista företställning den 12 juli.

Munken in the park och Skogsröjet i Rejmyre drar igång början av augusti för att sedan vid skolstart avlösas av den stora Augustifestivalen.

En tur i Bråviken, Slätbaken och Valdemarsviken. Vi får inte glömma det största besöksmålet Kolmården.

Försommaren är avklarad och nu kommer högsommarvärmen passa på att njut.