Krönika NM Bostad vecka 49

Det som gör ett hem personligt är ofta de små tingen du väljer. Tavlor, kuddar, filtar och ljus är sådant som bjuder in till vem man är som person. Vissa vill ha ett stilrent hem medan andra myser upp rejält med hjälp av mjuk inredning.

Färgskalan anpassas och ögat väljer ut. De stora möblerna kan utgöra basen för hemmet medan detaljer och accessoarer skapar inredningen.

För att få till mysfaktorn ordentligt hjälper filtar till för att locka till att kura ihop sig i soffan medan regnet, och förhoppningsvis snart även snön, faller där utanför fönstret. En kopp te i hand och en filt slängd över ryggen är klockrent denna årstid.

När julen nu snart är här är det dags att plocka in de där inredningsdetaljerna som får en hedersplats kring juletid. En adventsstjärna i fönstret skapar rätt mysbelysning och en röd duk på bordet är en perfekt förberedelse inför högtiden. Filtar kan man aldrig få för mycket av så varför inte samla de i en korg på golvet eller hänga en av dem över soffryggen.

Ljusstakar och manschetter behöver väl ingen närmare presentation. De fungerar ju som självaste presidenten över myshet i hemmet. Så mys nu upp och föreställ er ledigheten, den goda maten, samtalen och mötena samt den efterlängtade snön. Där har ni myset alldeles förträffligt packat.

Citat: ”En kopp te i hand och en filt slängd över ryggen är klockrent denna årstid”