Krönika NM Bostad vecka 39

EN LITEN VRÅ, FÖR STORA OCH SMÅ behov. En plats där du ofta är ensam i lugn och ro. Badrummet har verkligen en speciell plats i hemmet och den är ack så viktig. Inte så konstigt att man vill inreda och skapa ett rum där man trivs.

VÅTRUMSTAPET ÄR ETT MINNE BLOTT ty kakel har varit väggarnas bonad länge nu. En ny trend som dyker upp mer och mer är fototapet på kakel. Varför inte inreda med kakel som ser ut som trä? Eller marockanska mönster? Utbudet är stort och urvalen många. Men glöm inte att kontrollera kartongens innehåll innan du kaklar. En vän till mig trodde hon fått rätt tills kaklet satt på väggen. Visserligen var det samma färg fast en annorlunda struktur och visst finns det värre saker än fel kakel men lägger man ändå ner jobb på att få dit kaklet så vill man såklart att det ska vara rätt.

I VECKANS NM-BOSTAD KAN NI LÄSA om just säsongens kakeltrender. Föredrar man att hålla kaklet vitt och istället inreda med accessoarer är det pastell, naturfärger och betong som håller i årets trendpinne.

GRÖNA VÄXTER SER VI ALLT OFTARE och visst skapar blomster både rymd och stämning? Varför inte placera en murgröna i en grå betongkruka på en passande plats i badrummet. En korg med tidningar går alltid åt och för hårborstar och dylikt kan man använda en gammal kruka, en trälåda eller liknande. Det blir även det en skön inredningsdetalj. Det bästa är, att medan toaletten besöks kan man låta fantasin flöda, när man nu ändå inte har något bättre för sig än att sitta just där och låta behoven ta plats.