Krönika NM Bostad vecka 21

Enkla medel kan förändra mycket, det vet vi. I vissa fall krävs det dock att de stora medlen tas fram. En fastighet kan pyntas till det oändliga men är inte grunden professionellt gjord går det inte att dölja brister med nödlösningar.

Det är lite som med skönhet. Jag märkte det själv för inte så länge sedan då jag unnade mig en stunds avkoppling i badrummet. En enkel omgång ansiktspeeling gör basen så mycket lättare att lägga och man slipper torra fnasor som stör helheten. Precis så är det med hus. Att slarva med slipningen innan tapeten klistras upp kan förstöra ett helt rum. Likaså är sprickor i husfasaden minst lika störande som en stor röd finne mitt på näsan. Och det syns även om man försöker täcka över.

Det anses ytligt att bry sig om sitt utseende, gäller samma sak med fastigheter? Såklart det snackas i området om någon låtit huset förfalla utvändigt. Hänger stuprännorna på ända och stora sjok av fasad ramlat av tar det fokus, hur välskött trädgården än må vara.

Fasadjobb ska alltid utföras på fackmannamässigt vis. Ett felaktigt utfört arbete kan medföra stora skador som kostar mer att åtgärda än vad du sparade på att anlita den billigare firman. Dessutom sjunker kostnaden om du utnyttjar ROT-avdraget. Innan man går ut i stark sol skyddas ansiktet med solkräm. Likaså behöver huset skydd mot vädrets påfrestningar.

Citat: Sprickor i husfasaden är minst lika störande som en stor röd finne mitt på näsan. Och det syns även om man försöker täcka över.