Krönika NM Bostad - 2014-03-26

Decoupageägg till påsk

Påsken är nog min favorithögtid på året. Visst är julen mysig – men den har så många måsten och fasta traditioner. Kring påsk pyntas det med glada och ljusa färger och det går att med lite tur sitta ute på verandan och dricka kaffe. Dessutom får man hoppa över själva firandet utan att behöva skämmas inför tjocka släkten. Lockar en weekend i London eller Paris mer än äggletande hemma i trädgården går det utmärkt att prioritera det. Ingen blir ledsen.

Annika Orvar som driver butiken Grobladet har decoupage som nisch, och nu gör hon påskägg på löpande band. Jag köpte själv decoupagelim för några år sedan. Tanken var att jag skulle lära mig konsten att arbeta med decoupage, det är ju så fint. Trots att jag lagt hundralappar på kvalitetsmaterial från Panduro fick jag inte till det. Servetterna trasades sönder och jag blev bara mer och mer frustrerad. Tur att det finns riktiga proffs som kan det där med decoupage.

En annan decoupagetjej är Marie Lindström i Eneby som i det här numret av NM Bostad bjuder in till sitt hem. Hon driver hobbybolaget Ateljé Blommelund och har gjort vackra påskägg i decoupagestil. Jag känner igen det hon säger, att hon behöver få utlopp för sin kreativitet på något sätt. Jag tror att det gäller för alla.

Om du känner kreativitetens ådra pulsera kan du nog få lite tips och inspiration av veckans hemma hos-reportage. Till exempel hur lätt det är att byta tapeter för att förändra ett rum. Man måste ju inte heller köpa de allra dyraste märkestapeterna, på Rusta och liknande varuhus finns fina budgetalternativ. Eller så prövar du lyckan med decoupagelimmet.