Krönika NM Bostad - 2014-03-12

Boom för bomässor

I helgen var det bomässa i Stadium Arena och den främsta inspirationen kom när jag passerade Åsens Handelsträdgårds monter där besökarna fick lära sig mer om blomsterbinderi. Färska blommor är ett enkelt sätt att göra om hemma.

Såklart fanns det en hel uppsjö av spännande nyheter att ta del av under mässan. Bland annat hade trädgårdsklädmärket GardenGirl modevisning. För visst är det som med träning, allt blir roligare om man har snygga och ändamålsenliga kläder. På second handaffärer dyker det emellanåt upp städrockar. Varför försvann det? Jag vill också ha en blommig städrock att plocka fram när det vankas städning eller målning.

Snart väntar fler tillfällen att gå på bomässa. Den 29 mars anordnas bodag i Söderköping och 3-4 maj är det bomässa i Valdemarsvik. Under båda mässorna finns Norrköpings-Magazinet på plats för att bjuda på ostkaka.

Besök på mässor har liksom alltid funnits med i mitt liv. Mina föräldrar, eller ja, framför allt min mamma, var och är fortfarande en engagerad besökare på mässor. Det starkaste mässminnet är nog från Bo01 i Malmö. Jag var bara elva år, så nån vidare inspiration hämtade jag inte från expot. Det jag minns bäst var en fruktansvärt kryddstark nudelrätt och att pappa olyckligt nog vrickade sin fot när han skulle rädda lillsyrran från att trilla i Öresund.

Apropå stora mässor väntar jag med spänning på att samhällsexpot Bo2016 (som numera är Bo2017) ska invigas i grannstaden Linköping. Till dess hinner nog den kringresande bomässan besöka Stadium Arena både en och två gånger.

Citat: Såklart fanns det en hel uppsjö av spännande nyheter att ta del av under mässan. Bland annat hade trädgårdsklädmärket GardenGirl modevisning.