Krönika 2014-04-23

Nu sveper vårvindarna in och värmen kommer tillbaka då går tankarna till sommaren.

Sommar betyder semester för de allra flesta. En tid för att vila upp och hämta kraft till hösten. Svensken måste var ett av de mest årstidsbundna folkslagen på jorden. Den markanta skillnaden mellan våra fyra årstider styr våra privata liv och även vårt arbetsliv.

Redaktionen laddar för en innehållsrik försommar med Norrköpingsmagazinet och dess bilagor som locka till läsning. I år ger vi en ut en särskild sommartidning som ska guida både långväga såväl som inhemska turister i allt det fantastiska som regionen erbjuder. Kolmården med sina nya attraktioner, olika museer och utställningar (Europapremiär för Harry Potterutställningen) allt detta är stora turismfällor i Norrköping.

Flygflottiljen vaknar till liv

Vi får inte glömma Bråvallafestivalen som pågår mellan 26 till 28 e juni. Förra sommarens succé med över 50 000 besökare kommer säkerligen att överträffas i år. Både tyskar och svenskar är ju kända som duktiga organisatörer och man kommer efter förra årets erfarenheter rätta till de problem som uppstod 2013. Kommunen och Scorpio har att ta hand om stora mängder festivalsugna ungdomar från hela norra Europa. Då måste infrastrukturen fungera lite bättre än vad den gjorde förra året. Visserligen kom kollektivtrafikstrejken olägligt men planeringen för fordonstrafiken var inte okej. Vi får se hur det fungerar i år.