Krönika - Händiga julklappar

I denna veckas nummer av NM Bostad har vår reporter Jessica Holm tittat närmare på det som är ett av mina allra största intressen. Jag vet att många med mig har en särskild kärlek till fyndjakten bland bråte på loppisar för att sedan se möjligheterna breda ut sig när man kommer hem.

Av loppisföremål kan man skapa nästan vad som helst. Gamla skedar blir smycken, tårtpapper blir ramar och stolar får nytt liv med hjälp av färg. Tyvärr kräver loppispyssel en stor portion tid och tålamod och det vet jag att många saknar såhär i juletider. Därför kan Jessicas tips vara till hjälp när det är dags att förnya grandekorationerna.

Butikerna fullkomligt svämmar över av prylar och smarta julklappar men visst är det svårt att hitta rätt klapp till rätt person. Inredning fungerar nästan alltid men det finns andra idéer som kan vara uppskattade. Har du inte en susning om vad du ska ge bort kan ett presentkort på arbetskraft komma väl till pass. Tänk dig själv att få presentkort på arbetskraft till att måla om huset, bygga en altan, flyttpacka eller annan välbehövlig syssla som inte riktigt blir av utan hjälp.

Vår reporter Leif Larsson har under veckan fördjupat sig i inomhustrappor och på sidan 22 har han samlat information om nya regler kring trappmontering. På sidan 20 får vi följa med honom på studiebesök till Åby snickeri där de tillverkar bland annat trappor på beställning.

Nu tar Norrköpings-Magazinet juluppehåll och så också NM Bostad. God jul!