Kriget har flyttat in på våra gator

Stockholm 2010, Paris 2015, Bryssel 2016. Listan kan göras hur lång som helst över de illdåd som de nya krigsförbrytarna ska lastas för i historieböckerna.

Daesh, eller IS som media väljer att kalla dem, sprider sig som en farsot runt om i världen. Nu först efter ett antal vansinnesdåd i västvärlden och olagliga ockupationer i Irak och Syrien har "Världssamfundet" insett att det är dags att agera samfällt för att eliminera Daesh från världskartan.

Ny mörk era

Terrorhot har det funnits i alla historiska tider men det som sker nu är inte förbrytelser från några sedvanliga terrorister som exempelvis det som drabbade oss under 1970-talet. Den tidiga extrema jihadismen, al Quaida som ett känt exempel,  är delvis framprovocerad av stormakterna USA och Sovjetunionen. Även den inblandning och historiska arv som västvärlden lämnade efter sig i Mellanöstern har efter den Arabiska våren lett till våldsamma inhemska konfrontationer och senare frambringat detta monster som vi kallar Daesh. Med halshuggningar, kvinnoslaveri, ockupationer, stölder och självmordsbombare i Europa och i Mellanöstern far dessa krigsförbrytare fram som galningar.

 Bekämpa på hemmaplan

Efter de senaste bombattackerna i Belgien går Norrköpings kommun ut och visar medkänsla och solidaritet för de drabbade och befolkningen. Norrköping blev nyligen Imamen Adnan Nisic dödshotad av dessa krigsförbrytare för att han motarbetat extremismen som döljer sig bakom religiösa förtecken. Polisen tar detta på största allvar och det behövs. Kriget har flyttat in på våra gator och torg och ska bekämpas där.