• Patrik Hyberts, ansvarig på Camp Cre8tive. Foto: Anna Ek
  • I DJ-gruppen fick man lära sig att använda lite mer avancerad utrustning. Foto: Anna Ek
  • Samuel, Gustav, Samuel och läraren Troij Lien. Foto: Anna Ek
  • Smilla, 12 år, har spelat gitarr i två år och har även skrivit egen musik tidigare. Foto: Anna Ek

Kreativa ungdomar träffades under sportlovet

Under sportlovet fick ungdomar chans att träffas och vara kreativa. Aktiviteten lockade flera ungdomar i olika åldrar och med olika intressen.

Under måndagen på sportlovsveckan träffades totalt 17 ungdomar i åldrarna 12 till 15 för att tillsammans skapa musik eller film. De jobbade tillsammans i mindre grupper för att på torsdagen visa upp vad de gjort för föräldrar och vänner.

Patrik Hyberts, ansvarig för aktiviteten berättar om de olika inriktningarna.

– Musikinriktningarna är väldigt populära. Det är främst singer songwritning som skapar intresse, men även DJ-inriktningen är på frammarsch, säger han.

Aktiviteten är tänkt att vara ett återkommande inslag under lovveckor och nästa gång det sätts igång är under påsklovet senare i vår.

– Syftet med Camp Cre8tive är att marknadsföra de estetiska verksamheterna. Vi finns för att hjälpa de som vill utvecklas inom film och musik, säger han.

Mer avancerad utrustning

Kevin, Gustav och Samuel är de som tillsammans bildar DJ-gruppen. De tycker alla tre att det är väldigt roligt, men det är bara Gustav som har sysslat med att DJ:a innan.

– Jag har DJ:at i ett år. Det är roligt att vara här, för jag får lära mig att använda mer avancerad utrustning än den jag har hemma, säger han.

Lära känna nya vänner

Smilla är 12 år och kommer ifrån Linköping. På fritiden spelar hon i ett band tillsammans med några kompisar och hon skulle vilja hålla på med musik även i framtiden. Hon tycker att Camp Cre8tive är väldigt bra och skulle gärna medverka även nästa gång.

– Jag har skrivit mycket innan, men har lärt mig mycket här. Jag har lärt känna nya vänner här. Det är kul.

Ökning bland tjejer

Patrik Hyberts, ansvarig för Camp Cre8tive, berättar att han ser att intresset för musik ökar hos flickor. Han säger även att det finns en tydlig uppdelning inom grupperna. Singer songwritning-gruppen består av 100 procent tjejer och gruppen där man spelar i band består av främst pojkar men att det är en positiv trend att flickorna vågar sig dit.