• Under våren är det stängt för förbättringar på Norrköpings konstmuseum. Foto; Kajsa Nilsson

Konstmuseet ökar säkerheten

Den 20 januari stänger Norrköpings konstmuseum och öppnar inte igen förrän på nationaldagen den 6 juni. Under de stängda månaderna ska mycket hinnas med. Bland annat kommer säkerheten att höjas.

Under stängningen ska hela samlingen för kommunens depositionskonst samt ett urval av stora konstverk som idag lagras på konstmuseet att flyttas till nya magasinet i Bråvalla och i samband med flytten kommer samlingarna också att digitaliseras.

Säkerhetsarbete

Både tillgängligheten och säkerheten kommer att höjas, för besökarnas del kommer de synliga förbättringarna visa sig i form av automatiska dörrar in till samtliga gallerier samt borttagning av besvärliga trösklar. Vad gäller säkerheten siktar man mot en ny klassificering.

– Säkerhetsarbetet hör samman med att vi vill upp i högre säkerhetsklassning för att kunna få statlig utställningsgaranti, berättar intendenten och kommunikatören Carin Fahlén.

Ny hemsida

Under stängningen kommer museipersonalen att ta i itu med uppgifter som inte hanns med under jubileumsåret 2013 och bland annat kommer hemsidan att få ett lyft.