• Så här ser det nya förslaget på vad man ska göra med Strömparken ut.
  • Med det här förslaget slipper man hugga ner träden, säger Mathias Sundin (FP).

Konferenslokaler föreslås i Strömparken

Konferenslokaler, kafé och en plats för Cityfiske att vistas på. Det är det nya förslaget på vad som ska göras med parkeringsplatsen i Strömparken.

Kommunen beslutade tidigare i år att bostäder kan byggas i Strömparken. Trots detta fortsätter motståndet mot förvandlingen av Strömparken. Istället för det föreslagna höghuset med plats för omkring 100 bostadsgäster vill Folkpartiet tillsammans med föreningen Rädda Strömparken se ett lägre tvåvåningshus på platsen. Huset ska innehålla restaurang, kafé, turistinformation, konferenslokaler och plats för Cityfiske.

”Park för alla”

Förslaget bygger på idéer som norrköpingsborna själva har fått skicka in. Enligt Mathias Sundin har man tagit emot ett 100-tal förslag från engagerade norrköpingsbor.

-Det kokade ner till det här. Med det här förslaget slipper man hugga ner träden och huset ändrar inte parkens karaktär, säger han.

Parkens karaktär menar han ligger i att den är grön, lummig och öppen för alla.

-Vi vill inte att Strömparken blir en privat park för de runt 100-talet bostadsgäster som kommer att bo i höghuset. Istället vill vi ha en park för alla norrköpingsbor, säger Mathias Sundin (FP), oppositionsråd.

Kostnaden för förslaget beräknas bli 15 miljoner istället för de 150 miljoner som höghuset uppskattas kosta. Konferens- och restaurangverksamheten hoppas man ska finansiera anläggningens ekonomi.

Folkomröstning

Folkpartiet och Rädda Strömparken fortsätter driva frågan om folkomröstning. Skulle man lyckas driva igenom detta i kommunfullmäktige kan norrköpingsborna 2014 få rösta om både riksdag, EU-parlament och Strömparken.

-Vi vill att norrköpingsborna får chansen att besluta, säger Mathias Sundin.