• I år är det orangea solglasögon som gäller. Foto: Kajsa Nilsson
  • En specialdesignad spårvagn ska fylls med roliga aktiviteter. Foto: Tommy Pettersson
  • Kommun kommer att finnas på plats tillsammans med Upplev Norrköping på festivalområdet. Foto: Patrik Ekström

Kommunen är redo för festival

Dags för festival igen och Norrköpings kommun står väl rustade inför den anstormning som komma skall.

Man har inte rustat för något dåligt utan för ett fantastiskt och fredligt evenemang som andas kärlek och respekt.

Kommun kommer att finnas på plats tillsammans med Upplev Norrköping på Bråvalla festivalområde för att möta festivaldeltagarna med en rad olika spännande aktiviteter.

Smygstart den 29 juni

Det var på det gamla exercisfält på Bråvalla flygflottilj som musikeventet genomfördes för första gången 2013. Succén var ett faktum när man efter tre dagar räknade ihop kassan för det som då blev Sveriges mest besökta festival någonsin, 51 590 sålda biljetter.

Sedan drog 2014 års upplaga av festivalen ihop rekordmånga 56 071 biljetter. År 2015 sålde man 50 703 biljetter, en minskning med drygt 5 000 besökare och FKP Scorpio gick tyvärr minus den gången. Det är svårt att räkna ut exakt hur mycket man drar in i turistekonomisk vinst och så kallad goodwill men det är trots allt en väldigt bra affär för kommunen och regional näringsidkare.

Engagerad kommun

Nu får vi se hur många som kommer att besöka Bråvalla i år. I somras förra året stod det klart att Norrköpings kommun förlängt sitt avtal med FKP Scorpio under tio år till. Ingen kan förutspå hur det kommer att vara år 2025 men det är kul så länge det varar.

– I år satsar vi  både på ett tält i Norrköping lounge och en spårvagn full med roliga aktiviteter eller vad sägs om en Bråvalla-Norrköping tatuering, orangea solglasögon, en egen bild med Norrköping och vänner eller en kurs i östgötska, säger kommunikationsdirektör Louise Flygt.

– Vi vill på plats knyta kontakt med besökarna och visa upp det bästa av Norrköping. Därför kommer man också visa upp Norrköpingsbornas egna bilder av Norrköping via #i Norrköping.

Får vi be om väder?

Det får gärna regna lite då och då under högsommaren men eftersom SMHI ligger i Norrköping kanske vi ska hoppas på sol och värme.