• Frida Eriksson, Lisa Holmertz,Viktoria Pakhrova och Therese Lindvall gör nya kläder som UF-företag. Foto: Kajsa Nilsson

Klipper fram nytt mode

Tjejerna Viktoria Pakhrova, Therese Lindvall, Lisa Holmertz och Frida Eriksson driver företaget Fashion4You UF där de skapar nytt spännande mode av befintliga kläder.

Vid intervjutillfället har Therese Lindvall på sig en av företagets kreationer. Av ett par gamla leggings har de skapat en söt topp med partykänsla.

– Vi fick välja någon inriktning inom vår utbildning och då blev det mode. Ingen annan i klassen jobbar med kläder, berättar Lisa Holmertz. Gänget läser stylistprogrammet på Plusgymnasiet i Norrköping.

Inspireras online

Inspirationen hittar de bland annat på nätet och tanken är att inget plagg ska vara det andra likt. De har planer på att skapa bland annat klänningar, linnen och t-shirts.

– Vi klipper till plaggen och skapar något nytt med exempelvis nitar, säger Frida Eriksson och berättar att de snart ska göra en hemsida och dessutom vara med på mässor för att marknadsföra kläderna.

Fått mersmak

Även om de inte ska arbeta med just mode i framtiden har alla fått mersmak när det gäller företagande.

– Jag vill starta företag inom stylistyrket. Jag lockas av att få bestämma själv, säger Lisa Holmertz.

– Min dröm är att bli make up-artist men jag måste nog först vara anställd innan jag fått ett kontaktnätverk så att jag kan frilansa, säger Frida Eriksson

– Jag vill också bli make up-artist, alternativt blandat med skönhetsvård, exempelvis naglar och hår, säger Viktoria Pakhrova.

Therese Lindvall är mer inne på den dramatiska looken.

– Jag vill plugga vidare inom smink och rikta in mig mot filmsmink, säger hon.