• Förutom campingekipage kommer det att finnas motorcyklar, mopeder, hot rods och lastbilar att vila ögonen på under Campingklassiker och motornostalgi på Bråvalla i helgen. Foto: Looping event
  • Den som inte redan är tidsenligt klädd kan ta chansen att bli stylad under helgens festligheter på Bråvalla. Foto: Looping event

Klassiker rullar in på Bråvalla

Piffa frisyrerna och putsa på kromet. I helgen är det dags för motorfantaster med vurm för 1950- och 1960-talen att bege sig till den gamla flygflottiljen på Bråvalla. Då rullar evenemanget Campingklassiker och motornostalgi igång för första gången och ambitionerna är högt ställda. – Vi vill bli en av Sveriges största, trivsammaste och mest omtalade nostalgiträffar, säger Sten Lilja, arrangör för Campingklassiker och motornostalgi, som har premiär i helgen.

Vad som började med mässan "Hus på hjul" har nu övergått till en tvådagars familjefest med campingekipage och allt som hör till motorhistoria från 50- och 60-talen. Platsen är flygflottiljen på Bråvalla.

Stor vurm

 – Intresset för motorträffar är stort över hela landet. Norrköping ligger bra till geografiskt och flygflottiljen är ett fantastiskt område att hålla till på och här kan vi erbjuda övernattning med tillgång till el och dusch och ett program för både besökare och utställare, säger Sten som räknar med cirka 3000 besökare om dagen om vädret håller i sig. 

Redan vid entrén kommer besökarna att mötas av tidstypiska ekipage. Därifrån kan man också passa på att åka nostalgibuss genom alléerna ner till hangaren där utställningen "Norrköping minns F13" håller öppet för allmänheten.

Många aktiviteter

Sten vågar utlova en helg att frossa i alltifrån utställning, nostalgi- och veterandelsmarknad,  modevisning och mat till dans, musik och inte minst ett tillfälle att träffa likasinnade. För utställarna hålls aktiviteter i den gamla mässen. Under dagarna finns det möjlighet att bli stylad i äkta rockabillystil.

– Det finns många entusiaster som kommer med vagnar som inretts efter teman, ekipage som lackats i samma färg eller där varenda pryl är original, men det kommer garanterat att finnas något för alla, säger han och fortsätter:

– Även om man inte är entusiast så kommer man säkerligen att känna igen vagnarna som man åkte på semester med som barn.

Stora planer

Det kommer också att hållas ett fem mil långt mopedrally med start och mål i Bråvalla.

Planerna för hur nästa upplaga av Campingklassiker och motornostalgi kommer att se ut är redan igång.

 – Vi bygger för att evenemanget ska leva vidare och hoppas utveckla det med ännu mer tidstypiska inslag som flipperspel, jukeboxar och kläder. Att hålla marknaden under tak vore också bra. På Bråvalla finns alla förutsättningar att utvecklas, säger Sten.