Klartecken för Bråvalla

Norrköpings har klarat av ett stort arrangemang i helgen. Moderaternas arbetsstämma med flera hundra ombud, en mängd med journalister och gäster från olika länder blev väl mottagna.

Louis De Geer, hotell, restauranger och kommunen i stort visade att man uppfyller kraven på ett så pass stort evenemang som en ”partikongress” är. Stämman flyttades från Linköping till Norrköping på grund av problem med ombokningar, annars har ett nystartat samarbete mellan kommunerna evenemangsenheter börja ge resultat.

Snäppa upp?

Men frågan är om östgötakommunerna räcker till för ännu större flerdagars arrangemang? Räcker hotellrummen till för över 1 000 gäster samtidigt som det vardagliga ska fungera? Kommer infrastrukturen att fungera och är anläggningarna Louis De Geer och Linköpings Konsert & Kongress ”good enough”?

Bra musik duger?

Bråvallafestivalen klarades ju av i somras men där bodde man i tält, käkade ravioli och gick till fots för det mesta. Trafiklösningarna var inte särdeles tillfredsställande men där har man lovat att se över just detta till nästa år. Gäster på musikfestivaler är ett mycket tåligare folk än vad exempelvis politiker är.

Den 26-28 juni 2014 är det dags igen ute på flygfältet och vi får hoppas att man då har hanterat och eliminerat de största orsakerna till irritation.