• Krister Björkegren. Foto: Landstinget i Kalmar län

Klart med ny regiondirektör

Den elfte april kom beskedet att Mats Uddin avgår som regiondirektör i Region Östergötland och att vårddirektör för Universitetssjukhuset i Linköping Ditte Pehrsson-Lindell utses till tillförordnad regiondirektör under den tid som rekrytering pågår.

Nu är det klart med en ny regiondirektör och ett formellt beslut om anställning av regiondirektör fattas av regionstyrelsen den 27 september.

– Krister Björkegren tillträder den förste oktober som regiondirektör i Region Östergötland. Han är i dag landstingsdirektör i Kalmar län. , säger regionstyrelsens ordförande Mats Johansson (S).

Från Kalmar

Krister Björkegren är civilekonom med lång erfarenhet från ledande befattningar inom hälso- och sjukvården i sydöstra sjukvårdsregionen. De senaste nio åren har han verkat i Landstinget i Kalmar län som sjukhuschef för Västerviks sjukhus, utvecklingsdirektör och landstingsdirektör.

– Östergötland är ett län med fantastiska möjligheter, både när det gäller näringsliv, regional utveckling och hälso- och sjukvård. Jag är glad att ha fått förtroendet och ser fram emot utmaningen att som regiondirektör vara med och leda Region Östergötland in i framtiden, säger Krister Björkegren.

Regionala samverkansarbetet

Regionstyrelsens ordförande Mats Johansson (S) är glad och mycket nöjd med att ha kunnat rekrytera Krister Björkegren som ny regiondirektör.

– Krister Björkegren har gedigen erfarenhet av att leda och framgångsrikt driva utvecklingsarbete inom hälso- och sjukvård. Han har bred förankring i sjukvårdsregionen och har även arbetat med regionala frågor i samverkan med kommuner och andra aktörer.