• Juno Blom tar nästa steg och ger sig in i politiken. Foto: Tommy Pettersson

Juno toppar liberalernas lista

Daniel Andersson hoppade av

I lördags fastställdes Liberalerna Östergötlands riksdagslista. Riksdagslistan som består av 50 namn och toppas av Juno Blom från Norrköping och Lars Karlsson från Kinda. Helt enligt valberedningens förslag men med det lilla undantaget att det blev ett sent avhopp på plats nummer tre.

Tredjeplacerade Daniel Andersson från Linköping meddelade valberedningens ordförande Bengt Olsson kvällen innan att han frånsade sig sin kandidatur vilket ledde till att fjärdeplacerade Gunilla Almesåker från Linköping hamnade på tredjeplatsen istället.

Ny inom politiken

Det var ett jämnt provval mellan dessa kandidater, med några rösters övertag för Juno. Toppkandidaterna kompletterar varandra med olika kompetensområden. Juno Blom arbetar idag inom hedersförtryck på Länsstyrelsen och Lars är företagare med stort engagemang kring företagande och en levande landsbygd. Blom är ny inom politiken och Lars Karlsson är idag oppositionsråd i Kinda kommun samt Ordförande för Liberalerna Östergötland.

Norrköping Kinda och Linköping

Juno Blom fick inför valen 261 poäng totalt av valberedningen. Lars Karlsson fick 229 poäng och kommunalrådet från Linköping, Daniel Andersson kammade hem 132 poäng. På fjärde plats i poängrankingen och placering landade Gunilla Almesåker från Linköping med 105 poäng.

– Jag har inte hunnit tänka efter ännu men nu efter nomineringsmötet är det ju en verklighet för mig. Jag är väldigt stolt över att jag vunnit medlemmars stöd i provvalet och nu också fått partiets stöd, säger Juno Blom vidare.

– Nu gäller det bara att göra en bra valrörelse och få väljarnas stöd för liberalernas politik.