• Lagerqvist har ett traditionellt julbord med många olika rätter. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Julstämning i den tegelklädda källaren

Ett klassiskt svenskt julbord, snapsvisor och julmusik. Under julen kommer stämningen att vara på topp hos Restaurang Lagerqvist.

För tredje året i rad dukar Lagerqvist upp en julbuffé i den mysiga tegelklädda källaren. Första året hade Lagerqvist ett julbord med influenser från Norrland. Dock föll det inte alla i smaken, så nu har julbuffén mer traditionella smaker med många olika rätter. Bland annat har Lagerqvist ett stort sillbord, och på bordet med kallskuret finns en del vilt. För de som gillar att smaka något nytt är renhjärta ett hett tips. All mat som finns på julbordet lagar restaurangen själv och de sätter igång den 28 november och håller på till den 20 december.

Skapa julstämning

–Julbordet är väldigt välbesökt och vi försöker att skapa en bra julstämning med musik, julöl och snaps. Vi uppmuntrar folk att sjunga snapsvisor, och det var jättekul förra året när många sällskap sjöng med, berättar Robert Ertas, restaurangansvarig.

”Alla kan äta här”

Hos Lagerqvist är menyn inspirerad av Frankrike och Sverige, fokus ligger på traditionell husmanskost som restaurangen har förfinat med bättre råvaror och mer finess.

–Om man tittar på restauranger inom samma kategori så har vi förmodligen den bredaste menyn. Vi försöker ha olika prisnivåer så att alla kan äta här, berättar Robert Ertas och betonar att även vin- öl- och cocktailutbudet är stort.