• Den nybyggda källaren får plats för stora sällskap. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Julbord med indiska smaker

Indiskt, unikt och mångfaldigt - så beskriver Mattius Melki, ägare, julbordet på Indra. –Vi är ett alternativ till de traditionella julborden, säger han.

Indra öppnade 2009. Mattius Melki säger att Indra då var den första restaurangen i Norrköping som bara hade indisk mat. För tredje året i rad har Indra ett julbord som sker i form av en så kallad indisk dukning. Indra har indisk dukning året om, men under julen tillkommer nya rätter. Gästerna får flera förrätter, grillmix, grytor, naanbröd, dessert och dryck. Det finns även vegetariska alternativ.

– All mat serveras till bordet. Hade vi haft utrymme för buffé hade vi säkert haft det, men samtidigt vill vi ge bra service. Folk har ofta frågor om indisk mat, och när vi ställer fram maten ger vi alltid information om den. Jag tycker att det är kul att folk har börjat lära sig lite, berättar Mattius Melki.

Byggt om källare

Julbordet börjar i slutet av oktober och håller på till dagarna innan jul.

– I år har jag jättehöga förväntningar på julbordet. Vi har byggt om hela vår källare, så nu har vi plats för stora sällskap, förklarar Mattius Melki och säger att premiären för källaren sker den 10-11 oktober.