• Ny stor konferens på väg till De Geer. Foto: Tommy Pettersson

Jättekonferens till Norrköping

Det går framåt för East Sweden Convention Bureau som nyligen säkrat en stor konferens till Norrköping. Värdet kan uppgå till runt tio miljoner kronor totalt.

Vecka 39 kommer AAL –forum till Norrköping, ett EU-projekt som handlar om att lära ut IT till äldre. Till Norrköping förväntas det komma mellan 700 och 800 olika deltagare för att under en dryg vecka sammanträda, vara med på workshops och kanske även hinna med att stifta bekantskap med Norrköping.

– Tillsammans med Hälsans Nya Verktyg så har vi lyckats få hit den här konferensen och totalt handlar det nog om att AAL-forum är värt upp mot tio miljoner i form av hotellnätter, mat och resor, säger en nöjd Nico Nauta på ESCB. Han fortsätter:

– Självklart är det jätteroligt att få en sådan här stor konferens och mera är på väg in. Snart ska vi på en stor mässa i Frankfurt där ett 30-tal konferensbokare vill ha ett möte med oss. Min upplevelse är att man ute i Europa har förstått vilka vi är och vad vi har att erbjuda här i Östergötland, avslutar Nico Nauta.

Jerry Prütz