• Maria Ackerfors och Samuel Thylander fick jobbet efter att de hade vunnit en tävling. Foto: Kajsa Nilsson

Inte bara musik

På Bråvallafestivalen kommer du erbjudas mer än bara musik. En del i detta är loungeområdet som några studenter från programmet för Kultur, samhälle och mediegestaltning, KSM, vid Linköpings universitet fått i uppgift att sammanställa.

I ett avskilt område på festivalen kan du som så vill komma undan från det höga tempot och koppla av.

– Det kommer bli som ett vardagsrum där du får lite lugn och ro, man kan kalla det ett chill-outområde, säger Samuel Thylander.

Han är en av studenterna från programmet för Kultur, Samhälle och Mediegestaltning vid Linköpings universitet som fått i uppdrag att ställa i ordning loungeområdet. Uppgiften fick han och en klasskompis genom en tävling som hölls i deras årskull på programmet. Att Bråvallafestivalen vände sig till just KSM med denna uppgift har att göra med ett samarbete de har med Campus Norrköping.

Film i fokus

Området kommer att vara öppet för alla och erbjuder leksaker och småplock att underhålla sig med. Till exempel kommer det att finnas tillgång till strandtennis.

– Det känns kul att få göra ett sådant här arbete, att få leka loss lite och vara kreativ, säger Samuel Thylander.

Vad som mer exakt kommer att erbjudas på loungeområdet är ännu delvis hemligt, men vissa detaljer är Samuel villig att delge.

– Konceptet kommer från filmen Fear and loathing in Las Vegas, galet och opretentiöst blir det, säger Samuel.