• Senast förra året tog han guldmedalj i EM i grappling. Nu öppnar Eddie Svensson egen träningsanläggning på Finspångsvägen. Foto: Kajsa Nilsson
  • Trots att tonvikten ligger i kampsporten finns möjlighet för vanliga motionärer att lyfta skrot i gymmet. Foto: Kajsa Nilsson

Industrilokal blev gym i Haga

Eddie Svensson har stått på prispallen för sina brottningprestationer många gånger, både nationellt och i Europa. Nu öppnar han det 1 600 kvadratmeter stora Team East Sweden, en möjlighet för nya talanger att utvecklas inom kampsport i Norrköping. I lördags hölls invigningen och nu är träningspassen igång på allvar.

2009, när Eddie Svensson återigen bosatte sig i uppväxtorten Norrköping efter några år i Stockholm, gick han in i Primate Lounge tillsammans med en vän. Fem år senare öppnar han nu en kompletterande verksamhet och ger möjligheten för ännu fler kampsportare att slipa på tekniken, samtidigt som lokalen också välkomnar motionärer och fikasugna.

17 pass i veckan

Till en början är han ensam om driften av gymmet men han har hjälp av duktiga kampsportare till de 17 gruppträningspassen som ges varje vecka.

– Jag har fått tag i riktigt duktiga instruktörer i de olika sporterna, bland andra MMA-instruktören Fredrik Månsson som är svensk mästare i karate och Juan-Pablo Pizarro inom muay thai och kickboxning. Dessutom håller jag själv i vissa pass och min pappa, Nisse Svensson som är gammal brottare, håller i barnpassen.

Att träna på Team East Sweden kräver att man är minst 14 år men yngre barn kan träna i barnpass. I gymmet är den rekommenderade åldersgränsen 15 år.

Funktionell träning

I ena hörnet av kampsportsrummet finns möjlighet till funktionell träning, eller crossfit som det kallas i folkmun.

– Vi brottare har alltid tränat funktionell träning. Nu har det fått ett annat namn, säger han om träningsformen som på senare tid nått en bredare publik.

Utöver gym, kampsport och funktionell träning kommer Team East Sweden även ha cirkelfys och MMA-fitness. Det senare ett fyspass utan kampmomenten.