• Marknadschef Tommy Anzelius kan konstatera att hela arrangemanget blev en framgång. Foto: Tommy Pettersson
  • Cornelia Rylen på hästen på hästen Carina vd Zuuthoeve. Foto: Tommy Pettersson
  • Fredrik Spetz på hästen Chamounix. Foto: Tommy Pettersson
  • Cirka 250 funktionärer såg till att allting fungerade enligt ritningarna. Foto: Tommy Pettersson

Imponerande uppvisning av Åby ridcenter

Efter två helger med många kraftfulla insatser, duktiga ekipage och perfekta genomförda tävlingar kan Åby ridcenter se framtiden an med tillförsikt.Först ut var Norrköping Horse Show helgen 19 till 22 maj som sedan avlöstes av Norrköping International Horse Show den 26 till 29 maj. Båda tävlingarna blev stora framgångar för den lokala ridklubben.

Norrköping International Horse Show har blivit ett av Sveriges större utomhusevenemang inom hästsporten och också en plats där eliten samlas regelbundet. Tävlingarna leder till en nyrekrytering till ridsporten och är en plattform för Åbyridklubb att få nya medlemmar.

Webbsändes

Tävlingen i helgen 26 till 29 maj ingår i något som kallas Swedish 7-star spring tour och där hela turnén avslutas vid Falsterbo den andre juli. Marknadschef Tommy Anzelius gick omkring och sken ikapp med solen när han tittade på hur allting flöt på som planerat.

– Jag har varit med och arrangerat tävlingar i 15 eller 16 år nu så man ju fått lite rutin.  Vi har slagit rekord i helgen med antal stallade hästar, besökare, deltagare och utställare. Allting har fungerat jättebra båda helgerna tack vare våra duktiga funktionärer, säger Tommy Anzelius vidare.

– Anläggningen är ganska liten och vi fyller ju den till satsa kvadratmetern. Vi har fått ryttarna med oss nu sedan vi satsade och lade nytt underlag för fem år  sedan. Målsättningen nu är att väl inte svälla i antal ryttare utan istället i kvalitet.

Noteras kan också att ur sponsorsynpunkt är Linköpings kommun större än vad Norrköpings kommun är. Båda städerna vill ju bli bäst på event- och dessutom framträdande idrottshuvudstäder och då måste man satsa brett.

Fakta: Norrköping International Horse Show:

Totalt 2500 starter och cirka 550 hästar på åtta dagar.

Drygt 250 funktionärer servar publik och tävlande.

Ungefär 44 000 kilo hö och 30 800 liter vatten gick det åt.