• Imperial State Electric kommer till Arbis. Foto: Pressbild

Imperial State Electric med Nicke Andersson

När gitarristen, trummisen, sångaren, studioägaren och låtskrivaren Nicke Andersson beslöt sig för att lägga ner Hellacopters så dröjde det inte länge förrän han hade en ny boll i rullning vid namn Imperial State Electric. Den 22 oktober kommer de till Arbis och Norrköping.

Kanske skulle man kunna kalla Nicke Andersson för en svensk Dave Grohl, ni vet han från Nirvana och Foo Fighters. En kille som bara måste spela rockmusik och göra låtar som sedan blir plattor. Just nu är kvartetten Imperial State Electric, förkortat ISE, aktuella med den nya plattan "All through the night" och redo att ge sig ut på vägarna igen. På Arbis har de med sig Bombus som öppningsakt.

Ständigt akutell

– Nicke Andersson är nästan ständigt aktuell och skulle man slå upp svensk rock från 2000 och framåt skulle det komma upp en bild på honom. Så betydelsefull är han i det avseendet, menar Olof Wikström på arrangerande Skrikhult production. Olof Wikström menar även att Bombus, som inleder kvällen är väl värda att se då det är något av Sveriges Motörhead.

Fyra fullängdare

ISE, består av, förutom Nicke Andersson då på sång och gitarr, Tobias Egge, även han på sång och gitarr, Dolph van der Borst, bas och sång samt Tomas Eriksson på trummor och sång, och de har hunnit med att ge ut fyra stycken fullängdsplattor och en lång rad singlar.

– Vi har alltid haft roliga spelningar när vi spelat i Norrköping, så det är svårt att inte få höga förhoppningar själv. En bra kväll är ju nåt som skapas tillsammans med publiken. Så prognosen ser bra ut. Dessutom har Dolf lovat att dra några roliga vitsar så det kan nog lyfta mot nya höjder, säger Tobias Egge i en kort kommentar inför gigget.