IFK utklassade Göteborg överraskande

IFK Norrköping besegrade IFK Göteborg på ett överraskande sätt med hela 3 mål mot 0 när det återstår tre omgångar i Allsvenskan. Matchen, spelades på Nya Parken i söndags inför 6410 åskådare.

Pekinglaget gjorde första målet överraskande på andra matchminuten genom mittfältaren Lars Christian Krogh Gerson som spelar med tröja nummer 7. Göteborg spelade harmlös under första halvleken där IFK Norrköpings Alexander Fransson utökade till 2-0 på 40:e matchminuten.
- Jag var inte så överraskad med segern, eftersom vi visste vad vi skulle göra. När vi vet vad vi ska göra vet vi att vi är ett bra lag, när vi spelar på hemmaplan mot de andra lag, uppger Alexander Fransson som spelar med tröjnummer nummer 26.

På andra halvleken sätter Emir Kujovic 3-0 på 60:e på den spelade matchminuten där matchen sågs av 6410 åskådare som fanns på plats.

Mittfältaren, Christopher Nilsson Telo, var mycket nöjd med segern. Han spelade för första gången som vänsterback, plast som Christopher Meneses brukar spela på som var inte med och spelade den här gången på grund av skadeproblem.
- Vi hade kontroll över bollen under hela matchen från början. Det var mycket viktigt att göra första målet så fort matchen började, förklarar Christopher Nilsson Telo.
Rawez Lawan och Lars Christian Krogh Gerson blev avstängda, där bland annat Gerson ville tacka fansen för sitt grymma stöd under matchen, från början till slut.

Med detta resultat, serieettan Malmö FF säkrade SM-guldet för andra året i rad, efter av att ha besegrat fyran AIK på Friends Arena.