• Här har familjen Carlgrip bott sedan mars 2013.
  • Tavelväggen har Erica och hennes man Dan kombinerat och satt ihop själva.
  • I barnens vardagsrum ville vi få in lite färg, så där använde vi oss av grönt. Det ska inte bara vara ett opersonligt rum.
  • Jag trivs bäst i sovrummet där är det ombonat och härligt. Det är väldigt skönt med den mjuka heltäckningsmattan när man stiger upp på morgonen.
  • "Jag tycker om samspelet av textilier och inredningsdetaljer i vardagsrummet", säger Erica Carlgrip.
  • För att ge bastun ett unikt sken sattes ljuseffekter in i form av en stjärnhimmel.

Huset med en ombonad hotellkänsla

Solen lyser upp mässingdetaljerna i rummet. Genom fönstren har vi en lummig utsikt över tomtens granar och ett stort altandäck med pool. Bakverk och te är uppdukat vid familjen Carlgrips matbord som står i vardagsrummet som flyter samman med köket.

– Vi ville inte ha så många färger som stack ut istället satsade vi på detaljerna. Där tycker jag att mässing är väldigt vackert, säger Erica Carlgrip.

Huset, som till grunden är ett Myrsjöhus, har Erica och Dan Carlgrip utformat själva och flyttat väggar.

Ett drömhus

Familjen flyttade in i mars 2013 och har sedan dess arbetat med att skapa det drömhus de alltid velat ha.

– Vi bodde in oss här i tre år innan vi anlitade inredningsdesigner Judita under hösten 2016. Hon kom med olika idéer tills vi var på rätt spår. Jag hade en bild i huvudet på hur jag ville ha det, men visste inte hur jag själv skulle genomföra den.

Huset inreddes under resan

Medan familjen var på semester fick de hjälp med att inreda två vardagsrum, sovrum och kök.

– Vi fick uppdateringar via bilder och mail på hur det såg ut här hemma. Genomgående ville vi ha lite finare tyger, jordiga färger, och tidlösa möbler, men inget utsvävande. I början var huset väldigt modernt i svart och vitt, men med detaljer, textilier och gardiner fick vi den fina och ombonade känslan vi ville ha.

"Något utöver det vanliga"

Den stora helheten tog deras inredare hand om medan Erica satte detaljerna.

– Vi valde diskreta färger på golv och väggar och satte prägel på möbler och detaljer med guld, silver och mässing. Vi följer inte trender så mycket, men det kan så klart kombineras. Vi satsade på en stil som är tidlös, och lite utöver det vanliga.

Trivsel är kärnan

För Erica är trivsel i hemmet otroligt viktigt och hemmet speglar också det egna måendet.

– Här ska man trivas och må bra. När jag har det fint runt omkring ger det mig en känsla av välbefinnande. Vi brukar tända ljus och försöka skapa en mysig känsla i hemmet.

Nya mål

Trots att huset har betytt mycket för familjen siktar de nu mot nya mål. De har köpt en hästgård som ligger nära intill en sjö.

– Lagom till att allt är färdigt ska vi lämna huset. Det är lite vemodigt, men det är så vi fungerar. Vi tycker om att ha nya projekt. Jag har alltid velat bo en på gård och min man vill bo vid vattnet. Min dotter har drömt om att ha en häst och det kan vi nu förverkliga. Min son kommer kunna fiska, åka båt och cross. Vi tänker oss att bygga ett hus i lantlig herrgårdsstil.

 

Lisa Jutman