• Årets Knickedick går av stapeln den 23 augusti, som vanligt vid Stadsmuseet och restaurang Knäppingens innergård. Foto: Privat

House och rock på årets Knickedick

Med artister som Bob hund, Laleh, Anna Järvinen och Syster Sol i musikbagaget äntrar nu Knickedick musikfestival sitt elfte år som en av Norrköpings livescener på Stadsmuseet och restaurang Knäppingens innergård.

I år blir det fullt ös då publiken får se Kid Wave, Alfon, Nicole Sabouné, Amason och Dirty two. Genom åren har den ideella föreningen med tre aktiva medlemmar skapat en gemytlig festival med familjär stämning.

– Poängen är att samla stora och små artister och ha en personlig touch på programmet. Vi bokar enbart det vi själva gillar så det lutar alltid åt pop- och rockhållet men i år kryddar vi det hela med bland annat Dirt two - en duo som spelar house, säger Johan Karlsson.

För den lilla livescenen

De tre drivande arrangörerna Johan Karlsson, Håkan Brink och Niklas Barwe drog igång Knickedick år 2004 för att skapa något för musikälskare i Norrköping.

– På den tiden såg livescenen helt annorlunda ut. Det fanns praktiskt taget ingenting i Norrköping. De senaste åren har det ju fullkomligen exploderat dock och Norrköping har kommit att bli en bra musikstad, säger Johan Karlsson.

Stammisar

Viktigt för de tre festivalarrangörerna är att bibehålla Knickedicks gemytliga stämning.

– Vi är småskaliga och vi har vår kärnpublik. Vi vill behålla det intrycket men det är möjligt att arrangemanget växer något. Men aldrig att det får bli kommersiellt. Då tappar vi själen, poängterar Johan Karlsson. I år möter rock, punk, house och pop varandra på den lilla innergården den 23 augusti.