• Patrik Karlsson driver Hotel Albatross som byter namn till Hotell Nordic efter renovering och ombyggnad. Foto: Tina Andersson
  • Rummen är inredda i varma dova toner. Foto: Tina Andersson

Hotell byter namn och koncept

Fler rum, spa, vinkällare och en restaurang. Hotel Albatross på Stockholmsvägen är i sluttampen av sin förvandling som innebär långt mer än ett ansiktslyft. Man passar också på att byta namn. – Det här ska bli ett ställe som man inte vill lämna, säger Patrik Karlsson.

Under snart fyra år har han drivit det lilla Hotel Albatross med bara 13 rum, nu var det dags för ett lyft och ett rejält sådant blev det. I byggnaden som ligger i vinkel mot hotellet har allt mellan betongfabrik och mc-klubbar huserat genom åren. Nu hör den till hotellet och har fått ytterligare en våning. Huskroppen rymmer en helt ny entré, lobby, kök och matsal med 57 platser. Entrén har flyttats från sitt tidigare läge mot Stockholmsvägen till gaveln. Hotellet har fått 52 helt nya rum och på källarplan kommer det att finnas en vinkällare, gym och spa.

– Vill vi behålla gästerna innanför våra väggar måste vi kunna erbjuda de här faciliteterna, säger Patrik.

Nytt namn

Rummen är inredda i mörka varma toner, men hotellet som kommer att få namnet Hotell Nordic, är inte inrett i klassisk likriktad hotellanda. För att sticka ut och skapa det lilla extra för besökarna har Patrik arbetat tillsammans med den Stockholmsbaserade inredningsarkitekten Katharina Strauss.

– Det går inte att placera in det här hotellet i någon slags stil. Det är ett koncept som vi vill ska förmedla en trivsam och avslappnad känsla, som man inte vill lämna, säger Katharina.

Till öppningen hoppas man rekrytera 12 anställda, just nu lägger man fokus på att hitta en kokerska med gedigna matlagningskunskaper. Ambitionerna är att kunna servera genuint lagad mat med en twist.

För alla

Patrik vill också gynna de lokala producenterna och har planer på att servera öl från Norrköping och länet.

– Det finns ett stort intresse för lokala produkter bland våra resande gäster som vill prova något speciellt, säger Patrik.

En trappa ner ligger spa-avdelningen som rymmer alltifrån bubbelpool och swimmingpool till bastu och relaxavdelning. Vägg i vägg ligger gymmet. På baksidan har man planer på att anlägga en barnvänlig uteplats.

– Vi vill vara ett hotell för alla. Vi välkomnar även Norrköpingsborna hit och tar emot grupper för olika aktiviteter som grabb- och tjejkvällar, säger Patrik.